سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
لاله افتخاری"

حوزه/ استاد دانشگاه شاهد گفت: اصل دین اسلام، بر اساس صلح و امنیت است؛ اما از آنجا که امنیت جامعه اسلامی، مسلمانان و بشریت گاهی اوقات ممکن است در خطر باشد، اسلام اجازه و حتی دستور به جنگ می‌دهد؛ زیرا هرچه که مانع امنیت مردم باشد، باید کنار گذشته شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران،"لاله افتخاری" استاد دانشگاه شاهد در وبینار چهاردهم سی و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی، با اشاره به آیه «وأعدوا لهم ما استطعتم من قوة ومن رباط الخیل ترهبون به عدو الله وعدوکم» گفت: این آیه می‌گوید، هر امکاناتی که باعث اقتدار مسلمانان شود که به دنبال آن دشمنان خدا و مسلمانان دچار وحشت و ترس می‌شوند، از جمله امکانات علمی، فناوری، رفاهی، دفاعی، نظامی و هر آنچه که قدرت بازدارندگی دارد، باید فراهم شود.

وی ادامه داد:اصل دین اسلام، بر اساس صلح و امنیت است؛ اما از آنجا که امنیت جامعه اسلامی، مسلمانان و بشریت گاهی اوقات ممکن است در خطر باشد، اسلام اجازه و حتی دستور به جنگ می‌دهد؛ زیرا هرچه که مانع امنیت مردم باشد، باید کنار گذشته شود و فتنه و فتنه‌گر باید از بین بروند.

افتخاری تصریح کرد:همچنین بر اساس آیات قرآن کریم، خداوند به کسانی که از سرزمین خود رانده شده‌اند، اذن جهاد داده است که مصداق بارز آن را امروز در غزه می‌بینیم . جایی که رژیم صهیونیستی نه رحم به مسجد و کلیسا و بیمارستان و نه رحم به بشریت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد:بر اساس آیات قرآن کریم، کسی که برای دفاع از عبادتگاه‌ها و یا دفاع حقوق مردمی که از خانه و زندگی خود رانده‌ شده ‌اند، می‌جنگد، در حقیقت به خدا یاری رسانده است و خداوند به او یاری خواهد رساند.

استاد دانشگاه شاهد گفت:مسلمانان هیچ‌گاه چه در زمان پیامبر(ص) و چه بعد از آن آغازگر جنگ نبوده‌اند؛ ولی هرجا که مقاومت کردند، خداوند وعده خود را محقق کرده است. در غزه هم که باریکه‌ای بیشتر با مردمی تحت محاصره نیست، مردم با باور به وعده‌های الهی مقاومت می‌کنند و پیروز می‌شوند.

وی افزود: امام حسین(ع) نیز می‌فرمایند، من برای امر به معروف و نهی از منکر و حفظ جامعه از انحراف آمده ام. پس اسلام دین جنگ نیست، ولی دو نوع جنگ را به تصویر کشیده است؛ جنگ عادلانه و جنگ ظالمانه؛ در مقابل آن هم صلح عادلانه و ممدوح را دارد؛ یعنی همان نرمش قهرمانانه جهت حفظ کیان اسلام و مسلمانان. همانند آنچه در صلح حدیبیه می‌بینیم که از آن به عنوان صلح ممدوح یاد می‌شود.

افتخاری اظهار داشت: صلح، همیشه ممدوح نیست؛ همچنان که جنگ همیشه مذموم نیست؛ اما غیرعادلانه آن صلح مذموم است.همانند کرنشی که برخی سران کشورهای اسلامی در مقابل استکبار و صهیونیسم بین الملل دارند.

وی در پایان به تشریح آیات صلح در قرآن کریم پرداخت و گفت: همین خدایی که در جایی دستور به جنگ می‌دهد و مؤاخذه و توبیخ می‌کند که چرا نجنگیدید، جای دیگری می‌فرماید که اگر صلح را نپذیرفتید، از گام‌های شیطان تبعیت کرده‌اید.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha